Használati útmutató

Az alábbiakban összegyűjtöttünk számodra néhány hasznos információt, amelyek segítségedre lesznek, amikor először veszed használatba rajtszámtartó mágneseidet. A mágnesek nagyon erősek, ezért eleinte talán szokatlan lesz a RaceDots kezelése, de egy kis türelemmel és gyakorlással hamar rutinná válik a feladat.

Ellenőrizd a terméket

Mielőtt felnyitod a termék csomagolását, kérjük ellenőrizd, hogy a megfelelő színű és mintázatú mágneseket kaptad meg. Amennyiben törést vagy bármilyen sérülést látsz valamelyik mágnesen, kérjük ne bontsd fel a csomagot. Megbontott csomagolás esetén sajnos nem tudunk reklamációt elfogadni. Olvasd el figyelmesen és tartsd be a csomagoláson található biztonsági előírásokat és kezelési utasításokat!

Használd újra a csomagolást

Egy ollóval óvatosan vágd le a műanyag csomagolás széleit két szomszédos oldal mentén. Ügyelj arra, hogy a papírkártya sértetlen maradjon, mert az a későbbiekben hasznodra lesz a mágnesek tárolásához. A RaceDots két felét lényegesen könnyebb szétválasztani, ha közöttük kartonlap van, ezért erősen ajánljuk, hogy a mágneseket tedd vissza a papírkártyára, amikor éppen nincsenek használatban. A gondosan felnyitott műanyag csomagolást akár tárolóként is alkalmazhatod.

Csak óvatosan

A RaceDots rajtszámtartó mágnesek nagyon erősek, de nem elpusztíthatatlanok. Bár tudjuk, hogy a mágnesek mindenkit lenyűgöznek és azok összecsattintása jó játék, mégis arra kérünk, hogy állj ellen a kísértésnek! A mágnesgyűrű anyaga rideg, ezért eltörhet ha erős ütés éri. Lehetőség szerint mindig legyen valamilyen anyag a két fél között. Amennyiben az óvatos kezelés ellenére mégis eltörik a mágnesgyűrű, kérünk róla egy fotót az info@racedots.hu email címre, és máris küldjük neked a tartalékot.

Légy türelemmel

Első alkalommal biztosan furcsa érzés lesz a szupererős mágnesek használata, mert szeretnek mindenfelé tapadni, és a különféle tárgyak váratlanul kiránthatják a kezedből. Ne aggódj, idővel hozzászoksz majd. Javasoljuk, hogy a mágneseket egyenként vedd le a papírkártyáról, így nem fognak egymáshoz és más tárgyakhoz tapadni. Amikor először próbálod ki a mágneseket, könnyen kieshetnek a kezedből. Ezért célszerű leülnöd vagy egy puha felületre állnod, hogy a véletlenül leeső darabok nehogy elguruljanak, eltörjenek.

Maradj pozitív

Minden mágnesnek két pólusa van, ezért a mágnesgyűrű egyik oldala vonzani, a másik oldala viszont taszítani fogja a RaceDots mintás felét. Miközben felrakod a rajtszámodat, ügyelj rá hogy a gyűrűt melyik oldalával fordítod a párja felé. Készülj fel, hogy a mágeses erő hirtelen átfordítja majd a gyűrűt, ha az rossz irányban áll.

Tartsd távol őket

A futóruhád elejére a RaceDots használatával könnyen felerősítheted a rajtszámodat, nem kell levenned hozzá a ruhadarabot. Már trükkösebb a feladat, ha a hátadon kell viselned a rajtszámot. Ez esetben tedd le a ruhát egy asztalra vagy más sík felületre, és úgy rögzítsd rá a rajtszámot. Ezután óvatosan vedd fel a ruhát, ügyelve arra hogy a mágnesek ne tapadjanak egymáshoz. Futók számára három rögzítőmágnes felhelyezését javasoljuk, egy-egy darabot tegyél a rajtszám felső sarkaiba, egy darabot pedig az alsó széléhez, középre. Így elkerülheted a mágnesek összetapadását, ha le kell hajolnod cipőt igazítani, vagy ha egészségügyi szünetet tartasz.

Használd a lyukakat

Ha a rajtszámod sarkai ki vannak lyukasztva, használd a lyukakat a még stabilabb rögzítéshez. Tedd fel a RaceDots mágneseket a lyukak mellé, és határozott mozdulatokkal igazítsd helyére a rajtszámodat. Ha minden rendben van, csúsztasd a mágneseket a lyukakba. Vigyázz, az így rögzített rajtszámot utólag már nem tudod a helyére igazítani!

Verseny után

Egyenként válaszd le a RaceDots mágneseket a rajtszámodról és helyezd őket a papírkártyára, mielőtt levennéd a futóruhádat. Így nem fognak egymáshoz tapadni a mágnesek. Persze nem tragédia az sem, csak nehezebb lesz majd szétválasztani őket. Két verseny közötti tároláshoz használd a csomagolás részeként kapott papírkártyát és műanyag csomagolást.

Sok sikert kívánunk a versenyekhez!