Használati útmutató

Jason, a RaceDots megálmodója az alábbi videóban megoszt veled néhány tippet a rajtszámtartó mágnesek használatához.

Így rögzítsd a rajtszámodat 4 egyszerű lépésben

1

Először dobj fel egy RaceDots mágnest a rajtszám bármely részére. Első lépésben még nem kell ügyelned arra, hogy áll a rajtszámod.

2

A ruhádat az egyik kezeddel lefogva húzd a helyére a rajtszámot és állítsd be szépen vízszintesre. Amíg csak egy mágnes tartja a rajtszámot, szabadon mozgathatod.

3

A rajtszámot leszorítva húzd el a RaceDotsot az egyik felső sarokba. Ha ki is van lyukasztva a rajtszámod, még ne csúsztasd bele a lyukba.

4

Tedd fel a többi mágnest is az elsőhöz hasonlóan. Tehát tegyél fel egyet, majd a rajtszámot lefogva húzd el valamelyik sarokba. A végén belecsúsztathatod a mágneseket a lyukakba.

Most már koncentrálhatsz a versenyre!

Tippek és trükkök

Az alábbiakban összegyűjtöttünk számodra néhány hasznos információt, amelyek segítségedre lesznek, amikor először veszed használatba rajtszámtartó mágneseidet. A mágnesek nagyon erősek, ezért eleinte talán szokatlan lesz a RaceDots kezelése, de egy kis türelemmel és gyakorlással hamar rutinná válik a feladat.

RaceDots csomag felbontása

Használd újra a csomagolást

Egy ollóval óvatosan vágd le a műanyag csomagolás széleit két szomszédos oldal mentén. Ügyelj arra, hogy a papírkártya sértetlen maradjon, mert az a későbbiekben hasznodra lesz a mágnesek tárolásához. A RaceDots két felét lényegesen könnyebb szétválasztani, ha közöttük kartonlap van, ezért erősen ajánljuk, hogy a mágneseket tedd vissza a papírkártyára, amikor éppen nincsenek használatban. A gondosan felnyitott műanyag csomagolást akár tárolóként is alkalmazhatod.

Törött mágnesgyűrűk

Csak óvatosan

A RaceDots rajtszámtartó mágnesek nagyon erősek, de nem elpusztíthatatlanok. Bár tudjuk, hogy a mágnesek mindenkit lenyűgöznek és azok összecsattintása jó játék, mégis arra kérünk, hogy állj ellen a kísértésnek! A mágnesgyűrű anyaga rideg, ezért eltörhet ha erős ütés éri. Lehetőség szerint mindig legyen valamilyen anyag a két fél között. Amennyiben az óvatos kezelés ellenére mégis eltörik a mágnesgyűrű, küldj róla nekünk egy fotót a levelezési címeddel együtt, és díjmentesen postázzuk a cseredarabot.

RaceDots mágnes és gyűrű

Légy türelemmel

Első alkalommal biztosan furcsa érzés lesz a szupererős mágnesek használata, mert szeretnek mindenfelé tapadni, és különféle tárgyak váratlanul kiránthatják a kezedből. Ne aggódj, idővel hozzászoksz majd. Javasoljuk, hogy a mágneseket egyenként vedd le a papírkártyáról, így nem fognak egymáshoz és más tárgyakhoz tapadni. Amikor először próbálod ki a mágneseket, könnyen kieshetnek a kezedből. Ezért célszerű egy puha felületre állnod, hogy a leeső darabok nehogy elguruljanak, eltörjenek.

RaceDots mágnes és gyűrű

Maradj pozitív

Minden mágnesnek két pólusa van, ezért a mágnesgyűrű egyik oldala vonzani, a másik oldala viszont taszítani fogja a RaceDots mintás felét. Miközben felrakod a rajtszámodat, ügyelj rá hogy a gyűrűt melyik oldalával fordítod a párja felé. Készülj fel, hogy a mágeses erő hirtelen átfordítja majd a gyűrűt, ha az rossz irányban áll.

Futás RaceDots mágnesekkel

Tartsd távol őket

A futóruhád elejére könnyen felerősítheted a rajtszámodat, nem kell levenned hozzá a ruhadarabot. Már trükkösebb a feladat, ha a hátadon kell viselned a rajtszámot. Ekkor tedd le a ruhát egy sík felületre, és úgy rögzítsd rá a rajtszámot. Ezután óvatosan vedd fel a ruhát, ügyelve arra hogy a mágnesek ne tapadjanak egymáshoz. Futók számára három rögzítőmágnes felhelyezését javasoljuk – egy-egy darabot tegyél a rajtszám felső sarkaiba, egy darabot pedig az alsó széléhez, középre. Így elkerülheted a mágnesek összetapadását, ha le kell hajolnod cipőt igazítani, vagy ha egészségügyi szünetet tartasz.

Használd a lyukakat

Használd a lyukakat

Ha a rajtszámod sarkai ki vannak lyukasztva, használd a lyukakat a még stabilabb rögzítéshez. Tedd fel a RaceDots mágneseket a lyukak mellé, és határozott mozdulatokkal igazítsd helyére a rajtszámodat. Ha minden rendben van, csúsztasd a mágneseket a lyukakba. Vigyázz, az így rögzített rajtszámot utólag már nem tudod a helyére igazítani!

RaceDots mágnestartó kártya

Verseny után

Egyenként válaszd le a RaceDots mágneseket a rajtszámodról és helyezd őket a papírkártyára, mielőtt levennéd a futóruhádat. Így nem fognak egymáshoz tapadni a mágnesek. Persze nem tragédia az sem, csak nehezebb lesz majd szétválasztani őket. Két verseny közötti tároláshoz használd a csomagolás részeként kapott papírkártyát. Ha tartósabb megoldást szeretnél, válaszd a webshopban kapható műanyag tárolókártyát.

Sok sikert kívánunk a versenyekhez!